Vai kafiju ar pienu var uzskatīt par nekaitīgu organismam? Jaunākais zinātnieku pētījums jūs pārsteigs!

Kolumbijas Universitātes pētnieki publicējuši jaunāko informāciju par to, cik tad patiesībā pozitīvu vai negatīvu lomu uz mūsu organismu atstāj kafija ar pienu.

Kapučīno, latte, moka – šīs kafijas kombinācijas ar pienu ir kļuvušas par klasiku. Piemēram, tradicionālajās itāļu bērnu brokastīs ietilpst piens ar nelielu daudzumu kafijas. Taču arvien biežāk var atrast dažādas kompetences pakāpes materiālus par šādas kombinācijas plusiem un mīnusiem. Vai tiešām viss ir tik slikti un biedējoši?

Kafija un piens ir organismam noderīgi produkti, bet katrs pats par sevi! Piens, ja cilvēkam nav alerģijas, ir kalcija avots. Kafija paātrina vielmaiņu veselam cilvēkam. Kafijas saturā ir sarežģītas organiskas vielas, kas piešķir kafijai rūgtumu (tanīnus). Tos izmanto kā pretiekaisuma un pretcaurejas līdzekļus. Tieši šīs vielas neļauj organismā uzsūkties piena olbaltumvielām. Tā rezultātā piena un kafijas maisījums var ilgstoši palikt kuņģī, kas var radīt nopietnas problēmas.

Kolumbijas Universitātes pētnieku grupā esošie uztura speciālisti saka, ka pārmērīga kafijas ar pienu lietošana var izraisīt kuņģa vēzi! Bet nekrītiet panikā! Galu galā mēs zinām, ka mērenība ir svarīga it visā. Ja esat dedzīgs kafijas cienītājs un negrasāties atteikties no uzmundrinošā dzēriena, mēģiniet ierobežot sevi līdz 1-2 tasītēm dienā.

Kafijas ar pienu pozitīvās iezīmes

1.Cilvēkiem ar zemu asinsspiedienu ir bīstami lietot medikamentus tā paaugstināšanai, tāpēc viņi bieži cenšas to darīt ar kafiju. Kafija ar pienu ļauj ar šo uzdevumu tikt galā samērīgi, jo piens neļaus kofeīnam “paplašināt asinsvadus”.

2.Kofeīns izskalo no organisma kalciju. Ja dzērienam pievienosiet pienu, tas papildinās kalcija rezerves. Vidējais cilvēks nedzer pietiekami daudz kafijas, lai izvadītu kalciju no organisma. Bet, ja tas tomēr notiks, tad piens nedaudz papildinās kalcija rezerves, bet magnija un kālija rezerves vienalga daļēji pametīs organismu kopā ar kafiju.

3.Kafija satur minerālvielas un antioksidantus, kas palēnina novecošanās procesu. Šajā aspektā pienam ir līdzīgas iezīmes. Divas tases kafijas satur ikdienā nepieciešamo antioksidantu devu. Tiek uzskatīts, ka tiem, kas dzēra kafiju ar pienu, mati izkrīt mazāk.

SVARĪGI: kafiju ar pienu var dzert tikai pēc ēšanas, nevis tukšā dūšā! Tās temperatūrai jābūt 65-70 grādiem.

Kafijas ar pienu negatīvās iezīmes

1.Piens var izraisīt alerģiju pret govs piena olbaltumvielām un izraisīt caureju dažiem cilvēkiem ar laktozes nepanesamību.

Lasi arī: Kopš tā brīža, kad mans mīļais onkulis iemācīja man šādi bremzēt, es ļoti ekonomēju uz degvielu un auto remontu

2.Dzēriena “viegluma” dēļ kafijas cienītāji palielina dienā izdzerto tasīšu skaitu, kas var izraisīt bezmiegu, paaugstinātu uzbudināmību un stresu. Kā zināms, tieši tas ir daudzu slimību vaininieks.

3.Jūs nevarat dzert kafiju (arī ar pienu) grūtniecības laikā, hipertensijas, išēmijas, nieru darbības traucējumu, aptaukošanās, osteoporozes, kuņģa-zarnu trakta problēmu saasināšanās laikā utt.

4.Kafijas ar pienu lietošana var izraisīt pastāvīgus aizcietējumus, gremošanas problēmas un asinsvadu nosprostojumu (runa ir par ikdienas patēriņu vairāk nekā 4 tases dienā).

SECINĀJUMS: Ja jums nav kontrindikāciju, tad varat dzert siltu kafiju ar pienu līdz 2 krūzēm dienā.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment